14 de des. 2012

Dia 2. Okauia – Rotorua – Tongariro Natinal Park (286 km)




Per no variar a les sis del matí ja estem més que desperts. Malauradament, les piscines d’aigua termal que hi han al càmping no obren fins les vuit del mati, així que fem una dutxa ràpida i posem rumb cap a la primera parada del dia: Rotorua. Abans d'arribar quedem impressionats per les nombroses fumaroles que es veuen a banda i banda de la carretera. Un cop al poble, el marcat olor a “ous podrits” ens ensenya el camí... 
  






 
Visitem Kuirau Park, on hi trobem les primeres piscines fumejants degut a l’activitat geotermal de la zona. Des de Rotorua conduïm uns 30 minuts més fins a Wai-O-Tapu, una reserva termal on fem un recorregut a peu d'una horeta enmig de basses naturals d’aigua termal de colors (verd, vermell, groc...) deguts als diferents minerals dissolts. El lloc fa una pudoreta que se t’acaba quedant a la gola, i a més la llum del matí esmorteïda per alguns núvols no ens deixa apreciar els colors en la seva màxima expressió, però és un lloc impressionant!  



Després de visitar el parc més ràpid del previst, agafem la campervan per anar a veure com fan entrar en erupció el Lady Knox, un guèiser obligat a erupcionar cada dia a les 10:15h del matí amb la petita ajuda de l’addicció d’un tensioactiu biològic. Acabat l’espectacle per guiris, ens ha quedat la sensació que hauria valgut més la pena veure primer el guèiser i deixar el parc per una mica més tard, però que hi farem...

D’allà conduïm mitja horeta més fins a Orakei-Korako. Aquesta reserva geotèrmica està molt menys massificada que la primera i que ens ha agrada molt més ja que l’hem pogut gaudir sense presses, i a mig matí ha sortit el sol, amb la qual cosa tots els colors s’han tornat molt més vius. Acabada la visita aprofitem la cafeteria del recinte per connectar-nos a intrenet i enviar alguns mails. 


Ben dinat, enfilem direcció a Taupo, tot fent una parada a les Huka Falls. Són una passada! Quina aigua més blava! Llegim que amb l’aigua que baixa es podria omplir una piscina olímpica per minut! Reprenem el camí i un cop a Taupo parem al i-site, on una senyora molt amable respon tots els nostres dubtes i ens reserva el ferry per creuar a l'illa sud demà passar. 


Demà tenim la intenció de fer el Tongariro Alpine Crossing, així que fem via fina a un DOC a prop de Whakapapa Village.


Per cert! El depenent d’una benzinera ens ha ajudat a solucionar el problema amb el gas, així que aquesta nit intentarem fer una truiteta per sopar.  :-)


1 comentari: