27 d’oct. 2013

GR 92: L'Ametlla de Mar - L'Ampolla

Tot i ser finals d'octubre, el senyor del temps diu que el cap de setmana serà radiant: sol i temperatures de 28ºC. Oportunitats com aquesta no es poden deixar escapar, així que aprofitarem i farem una excursió arran de costa!

Recorregut: Amella de Mar - Ampolla (GR 92)
Llargada: 16 km
Temps: 6h (pauses incloses) 

Aquesta excursió es pot fer tranqueil·lament en ambdós sentits,  però és més còmode agafar el tren de bon matí i tornar caminant, d'aquesta manera evites haver de quadrar horaris amb la Renfe i la seva magnífica freqüència de pas: 1h30min un diumenge en hora punta!!!

A les 8 del matí ja estem palplantats davant de l'estació de tren de l'Ampolla. Set minuts més tard arribem a l'Ametlla, baixem del tren i trobem fàcilment les marques del GR. Cinc minuts més tard ja som al port, on comença el camí.


Aquest tram del GR 92 transcorre íntegrament per la costa. És una excursió molt maca ja que es va saltant de cala en cala i  passant per zones de penya-segats, ara bé, tota l'estona pujant i baixant per caminets fa que mica en mica les forces vagin minvant.



Al llarg del recorregut topem amb un parell de zones amb búnquers. La primera d'elles, anomenada Les Fortificacions, durant la guerra civil va ser una bateria de costa amb tres canons i tenia com objectiu evitar que els nacionals entressin per aquest punt de la costa catalana. Afortunadament els nacionals no van aparèixer, ja que els canons feia anys que havien quedant antiquats!

 

Portem unes dues hores caminant i si no ens hem descomptat ja hem passat per unes quantes platges: la del Bon Capó, la de Port Olivet, la de Santes Creus, la de la Llenya i la de l'Estany Podrit. Comencem a tenir gana, així que quan trobem un racó acollidor no ens ho pensem dos cop i ens assentem a recuperar forces.

 
 

Abans de parar a fer el vermut al xiringuito que hi ha a la platja de Morro de Gos, passem per una zona on trobem bastantes deixalles. Ja se sap que per molt que ho vulguem amagar i/o obviar, el mar tard o d'hora ens torna el que és nostre.
 

 

Abans d'arribar a l'Ampolla encara ens trobem amb un parell de platges més, les més maques segons els nostre parer: Cap Roig i Cala Maria.


Després d'unes sis horetes amunt i avall finalment arribem a l'Ampolla. Cansats i contents avui si que ens hem guanyat el dinar, anirem a Can Piñana a fer una bona fideuà!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada